Soalan Lazim

Apabila anda menempah dengan GoCarRental.com.my, anda sebenarnya tidak menempah kereta tertentu, tetapi kategori kenderaan. Kemudian, apabila anda pergi untuk mengambil kereta anda, anda akan mempunyai pilihan kereta dalam kelas tersebut. Jika anda 100% mahukan kereta tertentu, anda akan perlu membuat permintaan ini terus kepada syarikat sewa sebaik sahaja tempahan anda telah dibuat. Mereka akan berbesar hati untuk membantu anda – walau bagaimanapun, ia bergantung pada ketersediaan semasa lokasi pengambilan anda. Jika model kenderaan yang anda lihat ketika proses tempahan tidak boleh didapati, anda akan mendapat sebuah alternatif yang setara.

Dalam kebanyakan kes, kereta sewa boleh dipandu di luar negara dari lokasi pengambilan. Maklumat lanjut boleh didapati dalam Syarat sewa atas halaman hasil carian.

Apabila anda menempah dengan GoCarRental.com.my, tempahan anda dikemukakan kepada jenama sewa yang anda pilih. Apabila ia disahkan, anda akan menerima e-mel pemberitahuan, termasuk baucar sewa anda - ini biasanya mengambil masa beberapa jam. Anda perlu baucar ini untuk mengambil kereta. Jika anda tidak menerima baucar anda, sila hubungi kami.

Anda boleh menggunakan beberapa kaedah pembayaran untuk menempah kereta, tetapi kemudian anda perlu menunjukkan kad kredit semasa ingin mengambil kereta. Jika anda tidak memberikan kad kredit di meja sewa, syarikat sewa kereta berhak untuk tidak meminjaman kereta, dan GoCarRental.com.my tidak boleh dipertanggungjawabkan atas sebarang kecelakaan.

Untuk tempahan, anda boleh menggunakan beberapa kad kredit dan debit berbeza. Malangnya kami tidak menerima pembayaran menggunakan American Express, namun apabila anda diminta untuk menunjukkan kad kredit di kaunter sewa kereta, mereka boleh menerima kad American Express. Agen sewa kereta memerlukan kad kredit atas nama pemandu. Ini kerana deposit tidak dipungut dengan kad kredit sehingga kereta tersebut dipulangkan. Di negara-negara tertentu dua kad kredit diperlukan dalam kes sewa kumpulan kenderaan yang lebih besar. Sentiasa pastikan bahawa kad kredit mempunyai kredit yang mencukupi apabila anda mengambil kereta. jumlah yang diluluskan umumnya sepadan dengan insurans dan minyak petrol, tetapi ia berbeza-beza bergantung kepada saiz kenderaan, umur pemandu, ejen sewa, tempoh sewaan dan pemulangan kenderaan. Jika anda tidak memberi kad kredit apabila anda mengambil kereta, anda mungkin tidak boleh mendapatkan bayaran balik. Jadi pastikan anda membawa kad kredit!

Harga sewa akan dipaparkan dengan jelas di laman web kami. Bagi sesetengah sewaan, anda akan dikenakan bayaran deposit dan bakinya dipulangkan apabila anda mengambil kereta ini - yang lain memerlukan pra-pembayaran penuh.

Dalam kes ini, pemilik kad kredit yang perlu mendaftar sebagai pemandu utama walaupun tidak memandu kereta dan perlu menambah pemandu tambahan yang akan dia bimbing. Sekiranya pemilik tidak mempunyai lesen memandu yang sah, kereta tersebut tidak akan diberikan kerana senario ini tidak selari dengan syarat-syarat sewaan.

Jika anda ingin mengubahsuai atau membatalkan tempahan anda, hanya masukkan email anda pada bahagian Urus Tempahan Saya di laman kami. Jika anda memerlukan bantuan lanjut, sila hubungi kami.

Sila hubungi syarikat kereta sewa yang menyediakan kereta. Anda akan mendapatkan maklumat yang perlu dihubungi pada baucar dan/atau perjanjian sewa anda. Anda harus memaklumkan ejen sewaan segera sebarang kemalangan. Sekiranya berlaku kemalangan anda perlu lakukan perkara berikut: - Dapatkan butiran lengkap orang yang terlibat dalam kemalangan tersebut, dan juga mana-mana saksi mungkin. - Menyediakan ejen sewa kereta dengan semua butiran mengenai kejadian tersebut. - Beritahu pihak berkuasa dengan segera jika pihak ketiga perlu disiasat atau berlaku kecederaan. - Jangan tinggalkan kenderaan tanpa mengambil langkah sewajarnya. - Bayaran balik tidak akan dibuat untuk kerugian masa sewa jika kenderaan terlibat dalam kemalangan.

GoCarRental.com.my tidak ada had umur, tetapi anda mesti telah mempunyai lesen sekurang-kurangnya 1 tahun. Terdapat bayaran tambahan untuk pemandu muda dan ia tidak termasuk dalam jumlah harga yang dipaparkan semasa tempahan di GoCarRental.com.my, tetapi ia dinyatakan dalam Syarat Sewaan. Jumlah bayaran perlu dibayar di pejabat sewa kereta pada masa pengambilan.

Pemandu tambahan boleh ditambah pada daftar masuk sewa kereta. Semua pemandu tambahan perlu hadir di pusat pengambilan dan mesti mempunyai lesen memandu yang sah untuk menandatangani perjanjian sewa. Sila ambil perhatian bahawa caj tambahan dan pemandu tambahan semua dibayar di pejabat sewa sebelum mengambil kenderaan.

Dalam polisi insurans, pelepasan terdiri daripada bayaran ganti dengan diinsuranskan bagi kerosakan yang disebabkan pihak ketiga sekiranya berlaku tuntutan. Ia ditolak dalam linkungan 200-1600 € bergantung kepada jenis kereta, dan semua yang dinyatakan di atas dalam sewaan. Pengecualian ini boleh benar-benar dilupuskan dengan menandatangani polisi insurans tambahan sebagai Gap Zero yang ditawarkan oleh GoCarRental.com.my atau yang ditawarkan oleh agensi sewa, tetapi ia agak leceh daripada Gap Zero.

- Kerusi kanak-kanak bayi adalah sesuai untuk bayi sehingga 13kg (disyorkan untuk bayi sehingga 12 bulan) - Kerusi kanak-kanak adalah sesuai dari berat 9 hingga 18kg (disyorkan untuk kanak-kanak berumur 9 bulan hingga 4 tahun).

Pemandu mesti memiliki lesen memandu yang sah sekurang-kurangnya 1 tahun atau lebih, dan tidak melanggar peraturan jalan raya yang serius. Jika lesen memandu bukan dalam abjad Latin (seperti Bahasa Arab, Greek, Rusia atau China), mereka memerlukan lesen memandu antarabangsa yang sah (Lesen Memandu Antarabangsa IDL). Lesen memandu antarabangsa mesti disertakan dengan lesen memandu asal pemandu.

Apabila anda tiba untuk mengambil kereta anda, anda hendaklah mengemukakan baucar bercetak anda. Jika anda tidak mempunyai baucar bersama anda, mungkin ada sedikit caj yang akan dikenakan, dan kami tidak dapat memberikan bayaran balik. Jangan bergantung pada baucar yang disimpan dalam telefon atau tablet anda - pastikan anda mencetak baucar anda, membawanya bersama-sama dengan anda dan simpan dengan selamat.