Shah Alam

Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam

Bandingkan dan nikmati penjimatan di Shah Alam

Shah Alam merupakan kawasan yang pesat membangun. Walaupun begitu, tidak bermakna Shah Alam tidak mempunyai tempat yang menarik untuk diterokai. Bandar Shah Alam Cuma terletak 40 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Nikmati percutian anda dengan memandu sendiri di Shah Alam. Terdapat beberapa syarikat yang menawarkan servis sewa kenderaan; Green Matrix Car Rental, SCR Car Rental dan Destisya Resources. Juga, terdapat pelbagai jenis kenderaan yang anda boleh pilih bersesuaian dengan tema percutian anda. Anda boleh memilih jenis kenderaan mini seperti Viva, minivan seperti Starex, ekonomi seperti MyVi, Compact seperti Toyota Vios dan SUV seperti Ford Ranger. Wakil syarikat sewa kereta akan menemui anda di lapangan terbang dan membawa anda ke tempat pengambilan kenderaan. Jadi, tiada apa yang anda perlu risaukan.

Tempat Menarik di Shah Alam

Shah Alam merupakan sebahagian dari Daerah Petaling yang juga merupakan ibu negeri Selangor. Ini secara tidak langsung terdapat pelbagai tempat menarik untuk dilawati di sini. Bagi yang ingin melawati shah alam berbekalkan bajet yang kecil, terdapat beberapa destinasi menari yang tidak memerlukan tiket bayaran masuk, antaranya ialah Muzium Sultan Alam Shah dan Taman Seni 7. Manakala bagi pencinta alam semulajadi, Shah Alam mempunyai kawasan rekreasi yang mempunyai landskap flora fauna yang amat indah. Antaranya termasuklah Taman Botani Negara dan Taman Tasik Shah Alam. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menikmati sukan Outdoor di Skytrex Advanture, WetWorld Water Park, Denai Alam, I-City dan pelbagai lagi tempat menarik untuk dilawati.

3 Tempat yang Mesti Dilawati di Shah Alam • Skytrex Advanture

 • Denai Alam

 • WetWorld Water Park Shah Alam

Memandu di Sekitar Shah Alam

Dengan memandu kenderaan sendiri, anda boleh meneroka pelbagai kawasan yang menarik di Shah Alam. Jaringan kereta api dan monorel di Shah Alam tidak begitu meluas dan terdapat tempat menarik untuk dilawati yang terletak agak jauh dari stesen kereta api monorel. Jadi, pemanduan sendiri di Shah Alam memberi anda lebih kelebihan di situ. Selain itu, jika dibandingkan anda memandu sendiri dan menaiki kenderaan awam seperti teksi, caj yang anda perlu bayar adalah berkali ganda lebih mahal. Dengan memandu sendiri, anda boleh melawat ke pelbagai tempat menarik yang ada di Shah Alam; kawasan rekreasi, destinasi lawatan percuma, tempat beli belah dan pelbagai lagi. Anda juga tidak terikat dengan masa. Jika anda mengambil teksi, caj yang dikenakan selepas pukul 12 malam akan menjadi 2 kali ganda. Jadi, pemanduan sendiri adalah lebih menguntungkan.

Bandingkan kereta sewa murah


Selamat, cepat dan mudah dengan tempahan dalam talian

Tukar atau batal tempahan anda secara percuma

Syarikat kereta sewa terkemuka

Mengapa perlu tempah dengan kami?

 • 1,500 syarikat kereta sewa
 • 28,000 destinasi seluruh dunia
 • Pembatalan percuma dan tiada kos tersembunyi
 • 24/7 perkhidmatan pelanggan
 • Bayaran yang cepat dan selamat
 • Tempah dengan 3 langkah mudah
 • Hadiah ekslusif dengan syarikat terbaik
 • Tiada komisen untuk kad kredit